Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

La cineasta Isona Passola serà la primera presidenta de l’Ateneu Barcelonès

|

- Publicitat -

La productora i actual presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, presidirà l’Ateneu Barcelonès perquè encapçala l’única candidatura que s’ha presentat a la Junta Directiva de l’entitat i es convertirà en la primera dona a dirigir la institució en els seus 160 anys d’història.

Publicitat

La candidatura Reactivem l’Ateneu compta, a més de Passola com a presidenta, amb les vicepresidències de Lluïsa Julià i Genís Roca, la secretaria de Ricard Faura, la subsecretaria de Pedro Santos i les vocalies de Joan Safont, Rosa Maria Malet, Jordi Jiménez, Carme Gual i Marià De Delàs, entre d’altres, la junta amb la presència femenina més gran de la història de l’entitat, ha informat l’Ateneu Barcelonès en un comunicat.

La Comissió Electoral de l’Ateneu ha explicat que, un cop ha finalitzat el termini de presentació de candidatures, només hi ha un candidat per a cadascun dels càrrecs i que, com s’ha comprovat que compleixen els processos d’elegibilitat, no cal obrir un període d’al·legacions i els proclama candidats electes.

D’acord amb els estatuts, s’informarà dels acords als socis i a la Junta Directiva i, a instàncies de la Comissió Electoral, la junta haurà de convocar una assemblea general perquè la Comissió Electoral doni possessió als candidats electes dels seus càrrecs –la jornada electoral estava prevista el 18 de març–.

Passola finalitza aquest any la presidència de l’Acadèmia del Cinema Català i s’incorporarà a l’Ateneu Barcelonès després de la presa de possessió del càrrec, que es preveu durant l’assemblea de socis que s’ha convocat el 25 de març.

La junta directiva que presidirà Passola rellevarà l’actual amb Jordi Casassas a la presidència i Joan Maluquer i Carles Llorens com a vicepresidents.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió