Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

La Cambra del Llibre i el Gremi de Llibreters preveuen un Sant Jordi amb la major oferta “de tota la història”

El sector estima que les vendes que es faran de llibres en català representaran un 20% del total anual de la facturació del sector.

|

- Publicitat -

La Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Catalunya han pronosticat aquest dijous que la Diada de Sant Jordi tindrà la major oferta de llibres “de tota la història”. En roda de premsa a l’Ateneu Barcelonès, han traslladat les bones expectatives del sector i han explicat que s’han superat totes les previsions. En concret, a Barcelona hi haurà un 11,5% més de parades amb un total de 320, un 17% d’augment del metratge amb 3.294 metres de parades i un 25% més de punts amb signatures d’autors amb 213 emplaçaments. La Cambra i el Gremi han explicat que preveuen igualar la facturació de 2022 de 22,5 MEUR i que, després del ruixat de l’any passat, han demanat als paradistes que prenguin mesures per si plou.

Publicitat

El gerent del Gremi de Llibreters, Marià Marín, ha explicat que en les últimes setmanes s’han superat totes les previsions i que l’edició de 2023 fa pensar en “èpoques prepandèmia i fins i tot més”. “Hem tingut més peticions de professionals, per portar més autors, per tenir més metres de parades d’empreses catalanes, d’arreu de l’Estat i d’altres països”, ha explicat.

No preocupa la coincidència amb el Barça

El president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Èric del  Arco, ha explicat que no els preocupi que la Diada de Sant Jordi coincideixi amb el partit de futbol entre el Barça i l’Atlètic de Madrid. “Sant Jordi és molt fort. Hi haurà qui anirà al partit del Barça però no deixarà de comprar un llibre”, ha defensat. Segons ha explicat que coincideixin els dos esdeveniments és una qüestió que només preocupa a nivell “logístic” i que l’Ajuntament de Barcelona ja està afrontant.

Que Sant Jordi sigui en diumenge tampoc preocupa al Gremi i a la Cambra del Llibre. “Hi haurà gent que normalment no pot venir a Barcelona que aprofitarà que és diumenge per venir. Gent de Barcelona marxarà fora de la ciutat i farà el Sant Jordi arreu de Catalunya. No hi ha preocupació perquè sigui en diumenge”, ha dit del Arco.

Et pot interessar  'Time shelter', de Georgi Gospodinov, s'imposa al Premi Booker Internacional i desbanca 'Boulder', d'Eva Baltasar

Les parades, preparades per la pluja

Després dels condicionants meteorològics adversos de l’any passat, els organitzadors del Sant Jordi no han previst un pla alternatiu per la jornada. Això sí, han demanat als paradistes que tinguin els punts de venda preparats per si es produeix un ruixat i han adaptat els protocols. “Que no tinguin llibres sota les taules, que sàpiguen com han de muntar les parades i assegurin els tendals. És un aprenentatge. Els hem fet un recordatori perquè tothom vingui ben preparat”, ha comentat.

Al marge de la meteorologia i de les xifres, el Sant Jordi de 2023 s’espera literàriament molt “diversificat” i amb “moltes novetats”. Del Arco ha recordat, un any més, que la llista de més venuts que es farà pública el vespre del 23 d’abril només representarà un 5% de les vendes que es fan aquell dia.

Sant Jordi, arreu de Catalunya

El sector estima que les vendes que es faran de llibres en català representaran un 20% del total anual de la facturació del sector. La festa, nascuda el 1926 per Santa Roser el 7 d’octubre i traslladada a Sant Jordi el 1931, tindrà impacte a tot el territori.

Així es viurà en indrets com la Rambla de Tarragona, a l’avinguda Francesc Macià i a la rambla de Ferran de Lleida, a la Copa de Girona, al passeig davant del Casino de Manresa, a la fira del llibre de Badalona, a la plaça Major de Vic o a la plaça Santa Anna de Mataró. També a la plaça Major de Banyoles, a la plaça de l’Ajuntament i el carrer Major d’Amposta i a la plaça Vella de Terrassa.

La superilla literària connectarà amb Gràcia

A Barcelona s’incrementen els espais de Sant Jordi i es dobla l’espai a Gràcia que connectarà amb la superilla literària del passeig de Gràcia i carrers propers. Aquest espai constarà de nou trams entre Passeig de Gràcia, Diagonal i Gran Via que estaran tancats al trànsit (excepte Gran Via, Aragó i València).  Es recuperaran les Rambles, des de Canaletes fins a Ferran, i la plaça de Catalunya estarà reservada als mitjans de comunicació

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió