Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023
Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023

La Bressola celebra els 45 anys fent el primer pas per obrir un liceu a Perpinyà

|

- Publicitat -

L’associació d’escoles en català a la Catalunya Nord de la Bressola celebra els 45 anys de vida fent un primer pas per obrir un liceu (Sercundària) a Perpinyà. L’entitat està ultimant les negociacions per la compra d’un edifici al barri del Vernet de la capital de la Catalunya Nord. El nou espai podria acollir fins a 300 alumnes i es convertiria en el punt neuràlgic de la Bressola i també de l’educació en català a l’altra banda dels Pirineus. Aquest dijous ha arrencat el curs escolar pels alumnes de la Bressola, encara marcat per la pandèmia. Enguany hi ha 1.050 infants repartits en els vuit centres, 30 més que l’any passat.

Publicitat

El curs escolar a la Catalunya Nord ha arrencat aquest dijous i els alumnes de la Bressola han tornat a les aules. Es tracta d’un curs especial perquè la pandèmia encara cueja però també perquè l’entitat celebra 45 anys de vida. L’equip pedagògic ha anunciat en un comunicat que fomentarà el joc com a recurs per dinamitzar el català i potenciar-lo com a llengua natural entre els alumnes. A més, volen incentivar un esperit crític sobre els rols que adquireixin en el joc.

Aquest curs la Bressola compta amb 1.050 alumnes, 30 més dels que hi havia l’any passat. Tots ells es reparteixen en els vuit centres que tenen distribuïts arreu de la Catalunya Nord. Des de l’entitat apunten que aquest augment d’infants respon a la demanda creixent de les famílies per escolaritzar els infants en un sistema immersiu en català i a través d’un treball cooperatiu a les aules.

A més, l’associació està ultimant les negociacions per comprar un edifici al barri del Vernet de Perpinyà on hi situaria el primer liceu de l’entitat. Aquest nou espai podrà acollir més de 300 alumnes i es convertirà en el punt neuràlgic de l’escola en català de l’altra banda dels Pirineus. Ara espera aconseguir el més aviat possible les autoritzacions administratives que calen per obrir el nou centre. De moment, ja tenen el suport del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, la regió Occitània i la Generalitat de Catalunya.

Et pot interessar  Passa endavant pel català a Perpinyà: La Bressola fa efectiva la compra del Monestir del Vernet per fer-hi el col·legi-liceu

Amb l’obertura del liceu a Perpinyà, la Bressola donaria continuïtat al sistema educatiu en català amb l’oferta d’educació secundària. D’aquesta manera, les famílies podrien educar els fills des de l’etapa maternal fins a les portes de la universitat amb el català com a llengua vehicular de les aules. Segons ha detallat l’entitat l’educació secundària en català és clau, ja que comprèn les edats en què es construeix la identitat individual. Per altra banda, la Bressola segueix amb converses amb altres poblacions de la Catalunya Nord per obrir noves escoles de cara als propers anys. De moment, aquest curs ja ha obert una aula del segon col·legi a l’escola de Sant Galdric per poder donar resposta a tots els alumnes inscrits.

Publicitat

Més notícies

Opinió