Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

[Imatge] La galeria Arco exposa un Felipe VI de 4 metres que acabarà socarrimat a la foguera

Nova polèmica. Si fa un any Santiago Sierra i Eugenio Merino van destapar les vergonyes a l’Estat espanyol que va censurar la seva obra “Presos polítics”, enguany tornen a posar […]

Redacció
Redacció 26/02/2019
Felipe VI, durant el discurs posterior a l'1-O

Nova polèmica. Si fa un any Santiago Sierra i Eugenio Merino van destapar les vergonyes a l’Estat espanyol que va censurar la seva obra “Presos polítics”, enguany tornen a posar el dit a la llaga a les institucions arcaiques espanyoles a l’exposició d’ARCO.

Els artistes ja han instal·lat la seva nova obra que alberga la galeria italiana Prometeo i que consisteix en un ninot gegant del Rei Felipe VI de quatre metres que acabarà en flames per contracte en un any.

Així ho ha explicat a Europa Press la propietària de la galeria, Anada Pisani, que ha afegit que la idea d’aquesta obra és “la d’un ninot com un altre qualsevol” i que, després d’establir amb el comprador un acord contractual, la peça del monarca “cremarà i només quedarà la calavera”.

El preu de ‘Ninot’ és de 200.000 euros i la figura està perfumada amb la fragància ‘Dark blue’ d’Hugo Boss “perquè és el perfum que fa servir el monarca”.

Casualment, com tots els anys, els Reis espanyols faran acte de presència a ARCO el proper dijous 28 de febrer amb un recorregut per diferents galeries. ‘Ninot’ és una escultura hiperrealista i ha estat modelada per l’artista Eugenio Merino, que també ha centrat la polèmica en altres edicions per obres com la d’una escultura de Franco congelada feta de cera.

“Solc treballar amb Sierra i crec que, més que un artista polític, és un artista compromès amb la realitat i que enfoca problemes. No he pensat en la polèmica, de fet ho vam decidir junts (amb Sierra), sinó només en exposar aquesta obra “, ha assenyalat Pisani.

Relacionats