Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Eurovisió expulsa Rússia del festival

|

- Publicitat -

La Unió Europea de Radiodifusió (UER), organitzadora del festival d’Eurovisió, ha decidit deixar fora de l’edició d’enguany la participació de Rússia. En un comunicat, s’ha fet públic que “no hi haurà actuació russa” després que la Junta Directiva de la UER hagi pres la decisió seguint una recomanació de l’òrgan rector del festival, el Grup de Referència, basada “en les normes de l’esdeveniment i els valors de la UER”.

Publicitat

A més, el Comitè de Televisió de la UER també ha donat suport a la recomanació. “La decisió reflecteix la preocupació que, davant de la crisi sense precedents a Ucraïna, la inclusió d’una actuació per part de Rússia podria desacreditar el concurs”, recull el comunicat.

La UER s’ha pres el temps per consultar la decisió de forma àmplia entre els seus membres. Al text publicat, s’afegeix que la UER és una organització “apolítica” de radiotelevisions compromeses amb la defensa dels valors del servei públic.

“Continuem dedicats a protegir els valors d’una competició cultural que promou l’intercanvi i la comprensió internacionals, uneix les audiències, celebra la diversitat a través de la música i uneix Europa en un mateix escenari”, conclou el comunicat.

Et pot interessar  La UE inicia un curs polític marcat per les eleccions a l'Eurocambra i amb la guerra d'Ucraïna com a teló de fons
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió