Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Enderrock i Bonpreu inicien una col·laboració per promocionar la música emergent en català

La llista de cançons, que s’actualitzarà cada divendres amb l’objectiu de donar la màxima difusió a les noves cançons en català d’artistes emergents

Redacció 13/03/2023
Un supermercat Bonpreu

Enderrock i Bonpreu-Esclat han iniciat una col·laboració per promocionar i difondre la música emergent en català des dels establiments del Grup Bon Preu i Esclat arreu de Catalunya. La programació de dues hores diàries, titulada L’Hora Enderrock a Bonpreu i Esclat, es podrà escoltar al fil musical de tots els supermercats a partir divendres passat, de 17h a 19h de la tarda, amb una selecció de cantants i grups novells. La iniciativa complementa el fil musical diari amb els principals èxits i clàssics de música en català que Bonpreu Esclat ja ofereix des de fa uns anys. La programació de L’Hora Enderrock a Bonpreu-Esclat es basa en una tria musical d’actualitat de dues hores diàries realitzada pels periodistes de la revista Enderrock. La llista de cançons, que s’actualitzarà cada divendres amb l’objectiu de donar la màxima difusió a les noves cançons en català d’artistes emergents, inclourà una fórmula amb salutacions dels mateixos músics i falques de promoció amb la informació dels autors i de la cançó. La selecció inclourà diàriament quaranta cançons de música en català d’actualitat. La programació es podrà escoltar al fil musical als establiments del Grup Bon Preu, entre les 17h i les 19h, i també es podrà seguir a través de la llista de reproducció d’Spotify L’Hora Enderrock a Bonpreu i Esclat, i del web de la revista Enderrock.cat. La programació es basarà en les novetats setmanals que presenten els cantants i grups d’arreu dels territoris de parla catalana a través dels seus segells discogràfics o de les autoedicions, editades en format físic o digital a les plataformes d’streaming. Els artistes emergents que ho vulguin també poden presentar la seva proposta per formar part de la programació setmanal de L’Hora Enderrock a Bonpreu i Esclat  omplint aquest formulari. Hi poden optar projectes de qualsevol estil que cantin cançons pròpies en català i que compleixin amb el caràcter emergent de no haver publicat més de dues obres de llarga durada.

Per a la selecció setmanal, es tindrà en compte que quedi una programació final paritària i que hi hagi un equilibri territorial quant a procedència geogràfica o de residència dels artistes. La inclusió a la llista de reproducció serà validada per la prescripció musical del Grup Enderrock, en base a la qualitat musical i idoneïtat de programació.