Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El MACBA renuncia formalment a la Misericòrdia i la retorna a l’Ajuntament per fer-hi el nou CAP Raval Nord

El regidor de Ciutat Vella atribueix el temps de resposta a la demanda veïnal a la “complexitat” administrativa

Avatar
Agències 24/02/2020
Imatge de la Capella de la Misericòrdia, el 20 de novembre del 2019 (horitzontal),

El MACBA ha renunciat formalment aquest dilluns a la concessió de l’ús de la Capella de la Misericòrdia i l’ha retornat a l’Ajuntament de Barcelona perquè s’hi construeixi el nou CAP Raval Nord. Ara, el consistori activarà el tràmit administratiu per poder dotar el sol d’usos sanitaris-assistencials i posteriorment el cedirà a la Generalitat (CatSalut), que és qui haurà de fer-hi el nou ambulatori. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha celebrat en un missatge al Facebook aquest primer pas “imprescindible” que desencadena la resta de tràmits per construir el nou CAP a la Misericòrdia. Amb tot, Rabassa també ha lamentat que els temps de l’administració no siguin els mateixos que els dels veïns.

“Una vegada formalitzada la renúncia faltarà votar-la en plenari, després votar la nova cessió del sòl a la Generalitat, i en paral·lel aprovar el Pla Especial que incorporà els usos sanitari-assistencials al solar de la Misericòrdia”, ha explicat destacant la “complexitat” administrativa de l’operació completa.

 

En aquest sentit, ha advertit que “malauradament” caldrà esperar “almenys” sis o vuit mesos més per a poder fer la cessió a la Generalitat i posteriorment caldrà construir l’ambulatori. Tot i això, s’ha mostrat optimista i ha conclòs que “la victòria de la Plataforma CAP del Raval Nord és un pas més a prop de ser realitat”.

 

El consistori ja va indicar la setmana passada que signaria “de manera imminent” amb el MACBA el conveni que regula la renúncia del museu a la Capella de la Misericòrdia. El text formalitza l’acord assolit el novembre del 2019 i que va desencallar mesos de litigi entre administracions i l’equipament sobre el destí d’aquest edifici.

 

D’aquesta manera, també es tanca formalment la porta a ampliar el museu en aquest espai, que finalment acollirà el nou CAP Raval Nord. En paral·lel, s’estan fent els tràmits urbanístics per permetre la construcció del nou edifici del museu a la plaça dels Àngels.