Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El grafiter italià TVBoy pinta una Gioconda amb telèfon mòbil i mascareta davant del Palau de la Generalitat

L’artista ha difós a través d’Internet una acció “sobre la crisi del coronavirus i la suspensió del MWC”

Redacció 18/02/2020
Una dona fotografia un grafit de l'artista TVBoy que mostra la Gioconda amb telèfon mòbil i mascareta el 17 de febrer del 2020 a Barcelona. Pla general. (Horitzontal)

El grafiter italià TVBoy ha pintat una Gioconda aïllada amb mascareta i telèfon mòbil en un aparador del carrer del Bisbe, davant del Palau de la Generalitat, a Barcelona. L’acció s’ha dut a terme aquest dilluns a la nit, segons ha informat ell mateix a través d’Internet. Es tracta d’una nova obra que l’artista urbà ha col·locat en un dels espais on ha instal·lat més treballs. En aquest cas, també segons ha informat ell mateix, el seu objectiu era “fer pensar l’espectador sobre la crisi del coronavirus i la suspensió del Mobile World Congress”. TVBoy ha titulat el grafit ‘Mobile World Virus’, i vol que serveixi per reflexionar sobre si la tecnologia “és una vacuna o un virus que ens fa esclaus”, segons ha indicat a ‘El País’.

 

L’artista italià establert a Barcelona també ha volgut destacar “la fòbia d’Occident al contagi”. I considera que el treball recull “d’alguna manera” la teoria que alguns defensen segons la qual la suspensió del Mobile “es deu a un boicot de la tecnologia americana perquè no entre la xinesa en el mont del 5G”, segons les declaracions fetes al rotatiu.