Dimarts, 26 de maig de 2020 - Edició 670
La República

El Departament de Cultura treballa “en les mesures pal·liatives perquè el sector pateixi el menys possible”

La consellera Vilallonga: “Aquesta situació ens ha desbordat i hem d’intentar gestionar-la sense fer-nos mal”

Ramon Moreno
Ramon Moreno 14/03/2020

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha afirmat que el Departament de Cultura treballa “en les mesures pal·liatives perquè el sector pateixi el menys possible”. La consellera s’ha reunit amb el sector i representants d’Actua Cultura i amb responsables dels principals equipaments del país com Liceu, TNC, Mercat de les Flors o Teatre Lliure. “Aquesta situació ens ha desbordat i hem d’intentar gestionar-la sense fer-nos mal”, ha afirmat Vilallonga.

La consellera ha explicat que el sector li ha traslladat les seves preocupacions: “Hi ha una part del sector que aquest era el moment amb més activitat perquè per exemple els teatres era quan tenien els grups escolars”. Ha assegurat que des del Departament de Cultura estan al costat de tota la gent que fa cultura al país i que és el sector més “precari”.

Vilallonga ha afirmat que des de primera moment la conselleria s’ha posat en contacte amb el sector i tenen línia directa amb totes les persones implicades en el sector cultural. “No hem deixat mai de parlar amb tota la gent perquè necessitem que ens expliquin les seves necessitats i nosaltres poder vehicular-les cap a dos punts: el PROCICAT on es prenen les decisions i la via econòmica perquè tot això té un impacte enorme en el sector cultural com en tots els sectors”. També ha destacat que a més d’una inversió econòmica, s’aplicaran mesures fiscals per donar liquiditat o de flexibilitat al demanar una subvenció.

Sant Jordi es manté de moment

Pel que fa a la diada de Sant Jordi, la consellera ha dit que: “Si hem de seguir els models de Xina o d’Itàlia… No ho sabem. Nosaltres hem de donar el missatge que tot va canviant cada quart d’hora”. Ha reconegut que poden dir què faran demà però potser aquesta tarda s’ha de canviar de discurs. “Ara mateix es manté”, ha assegurat.

Relacionats