Edició 2097

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de abril del 2024
Edició 2097

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de abril del 2024

Arrenca una campanya per salvar la Biblioteca Catalana de l’Alguer

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua ha iniciat una campanya per salvar la Biblioteca Catalana de l’Alguer. L’entitat vol obtenir 15.000 euros per evitar que la biblioteca tanqui definitivament, per renovar-ne els locals i reobrir-la al públic.

Fundada l’any 1988 de l’Obra Cultural de l’Alguer, la biblioteca del carrer de Pa i Aigua (Via Arduino) és l’única biblioteca d’Itàlia dedicada a obres en català. Fa anys que ha deixat de rebre subvencions de la Regió Autònoma de Sardenya, fent minvar així la qualitat i quantitat dels serveis prestats.

Publicitat

Amb aquesta campanya, l’ONG del català vol modernitzar l’estructura de la biblioteca, millorar-ne el servei i crear xarxes socials per difondre’n l’activitat. L’objectiu primordial és revertir els efectes de la pandèmia i fer que la biblioteca pugui tornar a convertir-se en el punt de trobada, de coneixença i d’estudi que sempre ha estat per als algueresos.

Una nova col·laboració entre l’Obra Cultural de l’Alguer i Plataforma per la Llengua 

Plataforma per la Llengua té una delegació territorial a l’Alguer des del 2013 que treballa per promoure l’ús del català a la ciutat sarda i crear sinergies amb les entitats de tot el domini lingüístic. L’entitat col·labora amb la històrica Obra Cultural de l’Alguer, i gràcies a aquesta col·laboració, aquest maig s’ha recuperat la festa de Sant Joan de la Porta Llatina després de 175 anys.

Escola en alguerès

El català és una llengua viva a la ciutat. El 50% dels habitants diu que sap parlar en català i el 88,2% el comprèn, segons l’Enquesta d’usos lingüístics de l’Alguer del 2015. De fet, el Consell Regional de Sardenya ha aprovat una llei que dona la possibilitat d’escolaritzar els minyons i els joves en català.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià

Després d’això, Plataforma per la Llengua promou la campanya “Volem l’escola en alguerès” per fer pressió a les institucions i fer que aquest dret sigui efectivament aplicat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut