Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Agenda virtual: activitats per avui divendres

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 27/03/2020

Música

 

El festival Esperanzah! amb el cicle enCantados van estrenar la proposta Esperanzah! a Casa, un festival solidari i inclusiu. Aquest divendres serà el torn de la multiinstrumentista i cantautora Magalí Sare.

Estopa oferirà aquest divendres un concert des de casa, on repassaran “algunes de les seves cançons més estimades”. L’actuació serà en directe a través del seu perfil oficial d’Instagram.

Teatre

Amb motiu del Dia Mundial del Teatre, el Teatre Lliure ha realitzat el vídeo Et trobem a faltar, teatre. Fins ben aviat, que ha fet públic aquest divendres a les xarxes socials i a la pàgina web. Al vídeo, una quinzena d’actors i actrius, crítics i crítiques teatrals i abonats del teatre reciten frases cèlebres d’obres universals com Hamlet i El mercader de Venècia (William Shakesperare), Casa de Nines (Henrik Ibsen), Lisístrata (Aristòfanes), La gata damunt la teulada de zinc calenta (Tennessee Williams), La casa de Bernarda Alba (Federico García Lorca) i La vida es sueño (Calderón de la Barca); i d’altres més actuals que han passat pel mateix Teatre Lliure darrerament, El quadern daurat.

Familiar

La companyia Cirque du Soleil ha anunciat la creació del nou espai web CirqueConnect, que inclou contingut audiovisual provinent de les seves diferents propostes multimèdia. “En aquests moments en què les mesures per a combatre el coronavirus han suspès la possibilitat d’experimentar en viu, el Cirque du Soleil ha volgut apropar els seus continguts per a que els seus seguidors puguin gaudir-lo des de la comoditat de les seves llars”, han explicat. Avui divendres a les vuit de la tarda, CirqueConnect estrenarà un especial de 60 minuts, que reuneix alguns dels moments més especials dels espectacles Kurios- Cabinet of Curiosities, O i Luzia.

Literatura

Segueix la proposta d’Òmnium Cultural de Literatura a Domicili amb converses entre un llibreter i un escriptor que presenta una obra. Aquest divendres serà el torn de la periodista Gemma Ruiz que parlarà de Ca la Wenling (Proa) amb la llibretera Fe Fernandez de L’espolsada.

La poesia de Carles Riba és la protagonista del dia dels Fragments de literatura d’Edicions Cal·lígraf a través de les xarxes. Avui l’editor Jaume Torrent recita “Dins la nit, els meus anys” de Riba.