Divendres, 29 de maig de 2020 - Edició 673
La República

Agenda virtual: activitats per avui dimecres

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 25/03/2020

Música

El Cuarentena Fest, el festival de música streaming “en temps difícils”, segueix també aquest dimecres amb les actuacions de Cuchillas, Kora, Lois i Ganges. Així mateix, El Petit de Cal Eril ha publicat youtube el concert que va oferir aquest dimarts en el marc del festival.  

Clàssica

L’Auditori retransmet cada vespre un concert de les principals sales d’Europa. Un conjunt d’auditoris europeus que formen part d’ECHO, l’organització de prestigioses sales de concert europees, han impulsat el projecte Music of the day from Europe’s Concert Halls, que oferirà per primera vegada i de forma simultània i sincronitzada un concert diari a través de la xarxa social Facebook. El concert d’aquest dimecres és el de que l’OBC dirigida per Kazusgi Ono va celebrar a la Sagrada Família.

El Lied Festival Victoria de los Ángeles (Life Victoria) se suma als certamens culturals que aquests dies traslladen propostes a les xarxes per animar el confinament dels ciutadans contra el coronavirus. Així, s’inicia a partir de dimecres #StayHome LIFE Victoria, amb una actuació diària de mitja hora en directe a través d’Instagram. Els participants seran intèrprets que tenen relació amb el festival, veus solistes com el contratenor Jakub Józef Orlinski (que inaugura la iniciativa aquest dimecres a les sis de la tarda), les sopranos Montserrat Seró i Natalia Labourdette, però també el compositor i pianista Albert Guinovart, aquest últim diumenge vinent també a la tarda.

Teatre

El Tricicle ha anunciat que penjarà un dels seus espectacles cada setmana a la xarxa Youtube. Comencen amb Sit, un homenatge a la cadira, “que en aquests temps en els quals ens toca estar més asseguts de què ens agradaria, sembla molt oportú”. La companyia apunta que la seva intenció és publicar un dels seus espectacles cada setmana “amb l’esperança que aquesta situació d’emergència no es prolongui més de vuit setmanes perquè només tenim vuit espectacles i serà complicat improvisar més”, afegeixen.

Llibres

L’autora del poemari A boca de fosc (Fonoll), Marta R. Gustems presentarà la seva obra, a través del seu Instagram, acompanyada per l’escriptor i traductor Jaume C. Pons.

Els autors d’Edicions Cal·lígraf segueixen amb la campanya Fragments de literatura. Avui el poeta barceloní Guillem Salvador llegeix poemes del seu llibre Antología apresurada.

Segueix la proposta d’Òmnium Cultural de Literatura a Domicili amb converses entre un llibreter i un escriptor que presenta una obra. Aquest dimecres serà el torn de Marta Roqueta, que presentarà De la poma a la pantalla. Amor, sexe i desig a l’època digital (Pagès Editors) amb la llibretera Carlota Freixenet de La Carbonera.

Relacionats