Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Agenda virtual: activitats per avui dimecres

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 01/04/2020

Teatre 

El grup Focus ha ampliat la seva oferta de #TeatreaCasa amb dues ficcions televisives basades en dues produccions teatrals: Desclassificats, una pel·lícula d’Abel Folk i Joan Riedweg, basada en l’obra homònima que Pere Riera va escriure i dirigir per a La Villarroel el 2011, i Germanes, de l’autora i directora Carol López. L’obra es va estrenar a La Villarroel el 2008, es va reposar el 2009, va girar extensament, també en castellà, obtenint nombrosos guardons com el Premi de la Crítica a la direcció o els Butaca a Millor espectacle i millor text. 

Literatura

El Grup 62 ha organitzat per aquest dimecres a la una del migdia ‘Animar és actuar amb un llapis. Animació i literatura’, on l’escriptora Núria Pradas, autora de ‘Tota una vida per recordar’, Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2020, conversa amb la seva filla, Clàudia Prats. La trobada es podrà seguir a través de l’Instagram de l’autora. A les set de la tarda, l’escriptor Sebastià Alzamora presentarà el seu llibre ‘Reis del món’ amb la periodista Cristina Ros a través també de l’Instagram de l’autor.

Edicions Cal·lígraf segueix publicant a través de les xaxes i la seva web els relats de Carles McCragh Els horitzontals i altres històries verticals. Cada dia ofereix un nou conte. L’editorial ofereix a través a la seva pàgina web alguns dels seus títols en format digital (epub)

Museus

El Museu d’Art Modern de Tarragona és el protagonista del concurs en línia #MuseumQuizACasa. El concurs, impulsat per una quinzena de museus, és accessible a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org i inclou una versió per adults i una altre per a famílies. De dilluns a divendres proposa un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes a públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Està construït sobre la plataforma gratuïta Kahoot.

Dansa

El Mercat de les Flors continua amb les propostes de menús coreogràfics online per a què el públic pugui seguir gaudint de la dansa, amb vídeos al web d’espectacles complets d’algunes de les peces que han passat pel Mercat, molts d’ells coproduccions del centre. Aquest dimecres, i fins dijous, es pot veure encara el quart menú amb Torobaka, d’Israel Galván i Akram Khan, més un monogràfic que és un retrat d’Israel Galván. També es podrà veure Blue de TPO.