Divendres, 10 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

Agenda virtual: activitats per avui dimarts

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 24/03/2020

Música 

El compositor i músic Eduard Iniesta oferirà aquest dimarts a dos quarts de nou del vespre un concert de 20 minuts per Instagram live amb algunes de les seves cançons directes a l’ànima per ajudar-nos a passar el confinament. Oferirà un variat repertori instrumental, cantat i amb alguna sorpresa presentant novetats del que serà el seu 10è treball, encara en procés de creació. En la mateixa línia, continuen els concerts de Ramon Mirabet online.

El Cuarentena Fest, el festival de música streaming “en temps difícils”, segueix també aquest dimarts amb les actuacions d’El Petit de Cal Eril, Cariño, Daniel Daniel i Paco Moreno y sus rumberos.

Familiar 

L’espectacle Valentina Quàntica, que s’havia d’estrenar a la Mostra d’Igualada, ha creat un canal a Youtube, una producció teatral que parla de l’empoderament femení, de ciència i d’emergència climàtica. El format és un homenatge al Món de Beackman i la protagonista, la Valentina, és una científica youtuber. La idea és que aquest canal, real, serveixi perquè els nens i joves puguin seguir els experiments i provar-los a casa seva, i plantejar en directe dubtes a la Valentina.

Cinema 

Des de Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració de la Biblioteca del Cinema i el Centre de Conservació i Restauració, s’ha aplegat un seguit de recursos cinematogràfics per fer “el confinament molt cinematogràfic”: La col·lecció del 2CR, el repositori digital, les bases de dades de revistes/Hemeroteca digital i un web plena de recursos.

Teatre 

Per la seva part, el Mercat de les Flors posa en marxa la iniciativa No et desballis. A través del seu web ha inclòs ‘espectacles sencers’ de companyies com Mal Pelo, Baró d’Evel, Roberto Olivan, Marina Mascarell, Àngels Margarit/Cia. Mudances, Israel Galván, Pere Faura, Thomas Noone, Sònia Sánchez, Sol Picó, etc; així com ‘retrats coreogràfics’, per descobrir la intimitat creativa d’artistes com Cesc Gelabert, Merce Cunnigham, Rafael Bonachela, Iago Pericot, Sidi Larbi Cherkaoui, La Veronal, Baró d’Evel… entre molts d’altres. Els retrats han estat realitzats per Núria Olivé-Bellés. El Mercat també proposa ‘reflexions en torn la dansa’ amb articles de dansa de diferents autors, dirigits pel professor Robert Fratini.

La Sala Flyhard també s’ha sumat a la iniciativa de #TeatreAlSofà que s’ha engegat a les xarxes a través de diversos teatres. Així aquesta setmana es podrà veure fins el diumenge 29 de març Tortugues: la desacceleració de les partícules amb text i direcció de Clàudia Cedó, obra que va guanyar el Premi Butaca 2015 al Millor Text Teatral; La pols de Llàtzer Garcia amb música de The New Raemon i New Order de Sergi Pompermayer.

Relacionats