Divendres, 29 de maig de 2020 - Edició 673
La República

Agenda virtual: activitats per avui dilluns

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 23/03/2020
Museu del Cinema de Girona

Música 

El Cuarentena Fest, el festival de música streaming “en temps difícils”, segueix també aquest dilluns amb les actuacions de The Crab Apples, Colectivo Da Silva, Ayalga i lashormigas.

El festival Esperanzah! amb el cicle enCantados van estrenar la proposta Esperanzah! a Casa, un festival solidari i inclusiu. Aquest dilluns obrirà la setmana el cantautor Esteban Faro, amb més de 15 anys de carrera apostant pel pop rock i folk i, més tard, actuarà el grup Roba Estesa.

Clàssica 

L’Auditori retransmetrà cada vespre a partir d’aquest dilluns un concert a Facebook de les principals sales d’Europa. Un conjunt d’auditoris europeus que formen part d’ECHO, l’organització de prestigioses sales de concert europees, han impulsat el projecte Music of the day from Europe’s Concert Halls, que oferirà per primera vegada i de forma simultània i sincronitzada un concert diari a través de la xarxa social Facebook. L’Auditori, com a membre actiu de l’organització, serà l’única sala de l’Estat que participarà en aquesta proposta, que començarà aquest dilluns a les vuit de la tarda des d’Amsterdam amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera i la direcció de Mariss Jansons.

Familiar 

L’editorial Comanegra ha posat en marxa la iniciativa L’Estel·la, a casa, un concurs per a nens i nenes. Es tracta, com ha explicat l’editorial, “d’animar els infants a passar-se una estona imaginant què deu fer la protagonista del llibre On és l’Estel·la? Festes i tradicions catalanes ara que, com ells mateixos, s’ha hagut de quedar a casa”.

Art/ Museus 

El Museu del Cinema de Girona engega la iniciativa «La cultura no s’atura» per mantenir la seva activitat, de manera virtual, a través de les xarxes socials. En aquest sentit, cada dia està difonent a través d’aquestes plataformes digitals diversos clips de vídeo per tal que tothom pugui accedir a alguns continguts que el museu ofereix habitualment.

Els arxius audiovisuals mostren una sèrie de peces de la seva col·lecció cinematogràfica, també fragments dels «millors finals» de la història del cinema a la secció «Finals mentre esperem el FINAL» i recomanacions de materials per veure en família. Així, es pot gaudir dia a dia de la sèrie La Llum del Cinema, exposada al museu amb un total de 24.

Llibres

Els autors d’Edicions Cal·lígraf comparteixen a través de les seves xarxes “fragments de literatura”. Avui Henar Galán recita poemes de Leopoldo María Panero.

Relacionats