Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Agenda virtual: activitats per avui dilluns

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 30/03/2020

Música 

Bruce Springsteen ofereix a través del seu canal de Youtube el concert London Calling: Live In Hyde Park de l’any 2009. 

Clàssica

El Lied Festival Victoria de los Ángeles (Life Victoria) se suma als certàmens culturals que aquests dies traslladen propostes a les xarxes per animar el confinament dels ciutadans contra el coronavirus. Així, es va iniciar a partir de dimecres #StayHome LIFE Victoria, amb una actuació diària de mitja hora en directe a través d’Instagram. Aquest dilluns hi participa la mezzo-soprano Helena Ressurreiçao.

L’Auditori retransmet cada vespre un concert a Facebook de les principals sales d’Europa. Un conjunt d’auditoris europeus que formen part d’ECHO, l’organització de prestigioses sales de concert europees, han impulsat el projecte Music of the day from Europe’s Concert Halls, que oferirà per primera vegada i de forma simultània i sincronitzada un concert diari a través de la xarxa social Facebook.

Teatre

El Mercat de les Flors continua amb les propostes de menús coreogràfics online per a què el públic pugui seguir gaudint de la dansa, amb vídeos al web d’espectacles complets d’algunes de les peces que han passat pel Mercat, molts d’ells coproduccions del centre. Aquest dilluns arriba el quart menú amb Torobaka, d’Israel Galván i Akram Khan, més un monogràfic que és un retrat d’Israel Galván. També es podrà veure ‘Blue’ de TPO. Fins el 2 d’abril.

Familiar

El psicòleg, educador i periodista Jaume Funes aportarà idees per construir i reconstruir la vida amb els joves aquests dies a través del seu Instagram a les sis de la tarda. Amb el títol Conviure (confinats) amb adolescents, la iniciativa forma part de l’agenda d’activitats online organitzada aquesta setmana per Edicions 62.

Museus

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona és el protagonista del concurs en línia #MuseumQuizACasa, una edició virtual del concurs Museum Quiz, amb “l’objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure mentre duri el confinament social”. El concurs, impulsat per una quinzena de museus, és accessible a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org i inclou una versió per adults i una altre per a famílies. De dilluns a divendres proposa un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes a públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Està construït sobre la plataforma gratuïta Kahoot.