Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Agenda virtual: activitats per avui dijous

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 02/04/2020

Música

Sílvia Pérez Cruz oferirà un concert en directe des de casa a dos quarts de deu de la nit, a través del seu Instagram. “M’agradaria dedicar-lo a totes les persones que estan als hospitals cuidant o sent cuidats i pensant en les persones més vulnerables en aquesta situació límit”.

Arrenca aquest dijous el primer dels concerts de la iniciativa #StreamingsSolidaris, una sèrie de directes online per recollir fons per a la recerca del coronavirus i dignificar el món de la cultura. A dos quarts de sis tindrà lloc el concert de Paula Grande i Vic Moliner.

Teatre

El #LliureAlSofà emet El temps que estiguem junts, de Pablo Messiez i La Kompanyia Lliure des d’aquest dijous fins diumenge. Aquest muntatge de la temporada 17/18 va tenir tant d’èxit que es va reposar la temporada següent, i el 2018 va rebre el Premi de la Crítica Jove – Jurat Nova Veu. Quim Àvila i Júlia Truyol van endur-se també els Premis de la Crítica 2018 a l’Actor i l’Actriu de repartiment. Es tracta del darrer espectacle de La Kompanyia Lliure, fundada el 2013. Els horaris de visionat seran els habituals: de dijous a dissabte a les vuit de la tarda, i diumenge a les sis. L’espectacle, en català, també comptarà amb subtítols en castellà.

Cinema

Fins dissabte es projectaran a les sis de la tarda, els festivals FICVI i el PSICURT projecten els 56 curtmetratges participants als dos certàmens. Han agraït a directors i empreses productores que s’hagin sumat a la seva proposta cultural solidària i hagin cedit les seves obres “desinteressadament en aquests moments difícils de confinament” degut a la pandèmia del coronavirus.

Literatura

L’Associació d’escriptors i escriptores professionals, Escrivim, celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que tindrà lloc aquest dijous, amb destacats autors llegint un petit fragment d’una obra seva i publicant-la al Canal de Youtube de l’associació. Care Santos, Anna Manso, Maria Carme Roca, Jordi Folck, Montse Barderi, Muriel Villanueva i Gemma Lienas són alguns dels escriptors que hi participen amb vídeos d’un minut aproximadament. L’Associació ha convidat a nens i joves a viure la celebració aquest dijous amb un llibre entre les mans.

Exposicions

CaixaForum desplega a les seves xarxes socials una sèrie de continguts digitals relacionats amb la fotografia urbana. Ho fa en el marc de l’exposició Càmera i ciutat, que s’ha pogut veure a CaixaForum Barcelona fins a principis de març, i de la campanya #JoEmQuedoACasa. Les xarxes dels centres culturals de la Fundació La Caixa aprofundiran en com els fotògrafs i cineastes han documentat la metròpolis al llarg del segle XX.

L’espai Àngels Barcelona ha publicat continguts online com per exemple vídeos de l’exposició Bridging the fragile, una mostra col·lectiva que sorgeix de la necessitat de la sala de “reflectir el present a través d’obres d’art que contribueixin al debat de la cultura contemporània”. Una altra secció en obert és àngelsTALKS amb col·loquis comissariats per Marta Coll i desenvolupats per Àngels Barcelona amb Daniel G. Andújar, Marcelo Expósito i Joan Fontcuberta, entre d’altres.

Per la seva part, el fotoperiodista Gervasio Sánchez conversarà en directe aquest tarda amb Foto Colectania sobre la seva experiència com a fotògraf i presentarà fotos de la Col·lecció de la fundació i els seus treballs d’aquestes setmanes