Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Agenda virtual: activitats per aquest cap de setmana

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 04/04/2020
L'actor Joan Pera.

Teatre

El #LliureAlSofà emet El temps que estiguem junts, de Pablo Messiez i La Kompanyia Lliure fins diumenge. Aquest muntatge de la temporada 17/18 va tenir tant d’èxit que es va reposar la temporada següent, i el 2018 va rebre el Premi de la Crítica Jove- Jurat Nova Veu. Quim Àvila i Júlia Truyol van endur-se també els Premis de la Crítica 2018 a l’Actor i l’Actriu de repartiment. Es tracta del darrer espectacle de La Kompanyia Lliure, fundada el 2013. Els horaris de visionat seran els habituals: dissabte a les vuit de la tarda, i diumenge a les sis. L’espectacle, en català, també comptarà amb subtítols en castellà.

L’actor Joan Pera ha creat la websèrie Els Pera confitats per “seguir fent riure el públic malgrat el confinament”. La seqüela es pot seguir a través de les xarxes socials del Teatre Condal, on l’actor representava El pare de la núvia fins que les funcions es van suspendre per la crisi del coronavirus, i a través de YouTube. Segons el Condal, amb aquesta sèrie Joan Pera, que comparteix pantalla amb el seu fill gran Roger Pera, “s’ha proposat seguir fent riure el públic i oferir entreteniment i distracció en aquests dies de crisi”.

Dansa

El Mercat de les Flors continua amb les propostes de menús coreogràfics online per a què el públic pugui seguir gaudint de la dansa, amb vídeos al web d’espectacles complets d’algunes de les peces que han passat pel Mercat, molts d’ells coproduccions del centre. Aquest dissabte i diumenge es pot veure al cinquè menú El llac de les mosques de Sol Picó i un retrat de la coreògrafa.

Familiar

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or penja a Facebook la retransmissió íntegra dels tres espectacles finalistes de la seva 9a edició. Amb la voluntat d’oferir contingut audiovisual cultural i inèdit durant el confinament, la promotora del festival gironí, Circus Arts Foundation, proposa per aquest cap de setmana gaudir amb els espectacles Vermell, dissabte, i Or, el diumenge, a dos quarts de sis de la tarda.

ONCE Catalunya

L’ONCE Catalunya ha posat en marxa el canal de YouTube Cultura a Cegues per tal que els seus 10.000 afiliats es mantinguin actius tot i el confinament. Per aquest espai també hi passaran en les pròximes setmanes artistes de diversos àmbits com músics, cantants o cuiners. Paral·lelament, l’ONCE ha recopilat una “àmplia varietat de propostes culturals, educatives i d’oci” a la Guia de Recursos d’Oci en Quarantena #JoEmQuedoACasa, disponible a través del ClubONCE, un web d’accés exclusiu per a usuaris cecs.