Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Agenda virtual: activitats pel cap de setmana

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 21/03/2020

Música 

Aquest dissabte podem seguir el #YoMeQuedoEnCasa Festival, on hi actuaran, entre d’altres Ramon Mirabet, Pastora Soler, David Demaria, Mikel Erentxun, Amaral i Sidonie.

A través de la iniciativa Jo em quedo a casa Tarragona actuaran dissabte Seguirem, Xavi de la Salud, Luca Bonifaccio, Laura Varges, Luna Wagner, Xeic, Raúl Castro i Vergüenza Ajena. Diumenge serà el torn de Maria Jacobs, Joan Rovira, Setrill, Javi Martínez, Sònia Secondtrast, Segona Mà, Salva Racero i La chica del mono.

Clàssica

La flautista Elisabet Franch oferirà aquest diumenge a les set de la tarda un concert en directe des del seu Instagram Live amb temes com Scherzino de J. Andersen o Salut d’Amour d’E. Elgar.

El Palau de la Música Catalana segueix incorporant continguts a la plataforma Palau Digital per “continuar a prop del públic” mentre duri el confinament. La darrera novetat és la marató de les nou Simfonies de Beethoven dirigides per Gustavo Dudamel amb l’Orquestra Simón Bolivar l’any 2017.

Familiar 

El Circ Raluy Legacy oferirà a través de la seva pàgina de Facebook l’espectacle de la companyia de la temporada passada. La iniciativa es pren amb l’objectiu de “fer més suportable” el confinament a causa de l’expansió del coronavirus.

Al canal de Youtube del Teatre Lliure s’emetrà Renard o el Llibre de les bèsties, l’adaptació teatral per a tots els públics de Marc Rosich del cèlebre text de Ramon Llull i amb música de Clara Peya dissabte i diumenge a les dotze del migdia.

Art/ Museus 

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes convida a explorar la web interactiva Rere els murs del monestir, inaugurada el passat novembre i també presenta un joc didàctic per poder realitzar tot un seguit de propostes al monestir medieval. Per altra banda, a l’Arxiu Fotogràfic es pot realitzar una visita virtual a les seves instal·lacions així com al catàleg en línia per veure fotografies dels fons de l’Arxiu Fotogràfic i dels altres arxius municipals i la seva darrera exposició sobre la Gràfica Anarquista.

Llibres 

El TNC ha posat en marxa la Biblioteca del teatre amb la col·laboració d’Arola Editors i donarà accés gratuït a 60 llibres de textos teatrals estrenats al teatre durant els darrers anys. Aquests llibres estaran disponibles a la web, en format de lectura i no descarregables. Al web del TNC, també s’hi publicaran materials complementaris a les obres, com ara articles, textos de prologuistes de les edicions i entrevistes.

D’altra banda, aquest dissabte dia 21 se celebra el Dia Mundial de la Poesia.

Teatre 

La Sala Trono ofereix, a través del seu canal de Youtube, la funció completa Els Tres Aniversaris de Rebekka Kricheldorf, el dissabte i Lord K, del director Marc Chornet Artells, el diumenge.

A través del seu canal de Youtube el Teatre Lliure, es podrà veure de nou Hamlet dirigida per Pau Carrió i protagonitzada per Pol López dissabte a les vuit de la tarda i diumenge a les sis.