Diumenge, 31 de maig de 2020 - Edició 675
La República

Agenda vidual: activitats per avui dimecres

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 08/04/2020
Imogen Poots i Jesse Eisenberg a 'Vivarium'

Clàssica

Palau Digital ofereix en streaming, de manera gratuïta i en exclusiva a l’estat espanyol, el concert de la Segona Simfonia de Mahler que Gustavo Dudamel va oferir al capdavant de la Filharmònica de Munic i amb la participació de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau el 27 de juny de 2019 al Palau de la Música Catalana. Una proposta que, a través d’Unitel, estarà disponible mentre duri el període de confinament i que se suma a l’actual oferta del portal.

Literatura

Ficomic afronta la suspensió del Comic Barcelona pel coronavirus amb una programació en línia que ha anomenat Comic Barcelona On Demand. Es tracta d’una programació que ofereix a través de YouTube per “comiquejar des de casa”. La primera emissió es farà avui dimecres a les cinc de la tarda, una taula rodona dedicada al recentment desaparegut Juan Giménez. Hi haurà crítics i autors com Oriol Estrada, Borja Crespo, Koldo Azpitarte, Ángel Unzueta i Salvador Larroca. Moderarà el guionista i divulgador Antoni Guiral.

Edicions Cal·lígraf ofereix en format obert els relats del llibre Els horitzontals i altres històries verticals, de Carles McCragh i publicaran en format PDF un relat cada dos dies. Així mateix, han activat la venda d’una vintena de llibres del seu catàleg en format digital (epub) a través de la seva pàgina web. L’editorial també porta a terme lectures poètiques a la xarxa amb alguns dels seus autors com Eusebi Ayensa, Henar Galán, Ernest Pibernat i Jaume Torrent que proposen la lectura de poemes de Carles Riba, Kavafis o Leopoldo María Panero.

Cinema

La pel·lícula Vivarium, de Lorcan Finnegan, que va passar pel darrer Festival de cinema de Sitges, s’estrenarà aquest dimecres a la Sala Virtual de Cine, Movistar+, Vodafone, Rakuten.tv i Huawei Video. Els actors Jesse Eisenberg i Imogen Poots són els protagonistes d’aquesta cinta claustrofòbica. Una jove parella es planteja la compra de la seva primera llar. Per fer-ho, visiten una immobiliària on els rep un estrany agent de vendes, que els acompanya a una urbanització nova, misteriosa i peculiar per mostrar-los un habitatge unifamiliar. Allà, queden atrapats en un malson laberíntic i surrealista.

Ciència

L’arqueòleg Eudald Carbonell serà el protagonista aquest dimecres d’una trobada a Instagram a les set de la tarda per parlar sobre els orígens i l’evolució de la tecnologia. La trobada, conduïda per l’arqueòleg Jordi Serrallonga, forma part del cicle #UnaVentanaALaCiencia, una iniciativa de CosmoCaixa amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica.

Familiar

El Museu de Sitges és el protagonista del concurs en línia #MuseumQuizACasa. El concurs, impulsat per una quinzena de museus, és accessible a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org i inclou una versió per adults i una altre per a famílies. De dilluns a divendres proposa un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes a públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Està construït sobre la plataforma gratuïta Kahoot.

Relacionats