Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

A Linyola els diables del pessebre vivent seran els jutges del Tribunal Suprem

Reivindiquen l’acció com “l’infern del procés a la terra”

Frederic Sabartés 12/12/2019
Imatge de les coves d'en Pere Boter d'un pessebre vivent

Ja sabem que la reivindicació catalana i les accions de protesta que promou afecten molts àmbits. Si el del futbol està fent bullir l’olla amb el proper derbi Barça-Madrid, ara l’olla a bullir és la d’en Pere Boter i ens trobem que fins i tot els pessebres vivents donen ocasió a mostrar el malestar de la societat catalana.

Linyola, al Pla d’Urgell, substituirà en el seu pessebre els habituals dimonis per jutges del Tribunal Suprem. Es tracta d’una acció reivindicativa de l’Associació del Pessebre Vivent d’aquesta localitat lleidatana. Ho ha explicat al Versió RAC1 Àlex Mases, l’alcalde de Linyola i membre de l’Associació del Pessebre Vivent.

No hi haurà noms i cognoms perquè no ens hi cabrien tots a la cova maligna. Quedarà simbolitzat amb els dimonis, que portaran toga i potser se’ls veurà una mica la cua.

No és el primer cop que a les Calderes del Pere Boter del pessebre vivent de Linyola es converteix en un espaiper a la crítica social. En els darrers anys hi han aparegut personatges com Arrimadas o Rajoy.

El pessebre es podrà visitar els dies 26, 29 de desembre i el dia 1 i 6 de gener.