Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

40 anys de literatura infantil al vapor

La col·lecció de literatura infantil El vaixell de Vapor de l’editorial SM celebra 40 anys amb la publicació de “Contes a tot vapor”, un llibre que reuneix a alguns dels […]

Redacció 29/10/2018

La col·lecció de literatura infantil El vaixell de Vapor de l’editorial SM celebra 40 anys amb la publicació de “Contes a tot vapor”, un llibre que reuneix a alguns dels autors més representatius de la col·lecció, com ara Laura Gallego, Jordi Sierra i Fabra, Begoña Oro, Puño, Pedro Mañas, Llanos Campos o Mónica Rodríguez, juntament amb il·lustradors com Mikel Valverde, Bea Tormo, Dani Montero, Beatriz Castro o Iratxe López de Munáin.

“Fa 40 anys que va salpar d’SM un vaixell carregat d’aventures, misteri i humor; amb personatges sorprenents plens de valors com l’amistat, la inclusió, la família i molt, molt d’amor per la lectura”, explica l’editorial, que reivindica la vigència dels objectius pels quals es va crear la col·lecció el 1978; el foment d’una lectura de qualitat, agradable i amb un enfocament lúdic pels més petits.

El Vaixell de Vapor fou la primera col·lecció de literatura infantil de l’estat, segmentada per edats i temàtiques “perquè, tot els nens poguessin trobar un contingut adaptat a la seva edat i interessos”, segons declara SM. Així van néixer, les series blanca, blava, taronja i vermella, cobrint la franja d’edat des dels 6 als 12 anys.

La col·lecció ha unit vaires generacions a través de llibres com Fray Perico i el seu burret, El Pirata paparra, La bruixa Mon, El capità calçotets o Terror a Winnipeg. Avui en dia segueix sent un referent dels col·legis, a l’hora de recomanar lectures als seus alumenes, tant en castellà com en català, gallec i euskera.