Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Arrimadas podria ser la presidenta d’Andalusia

L’absència de la líder de l’oposició del Parlament, Inés Arrimadas, dels dos últims plens ha fet bullir l’olla dels rumors de la primera línia política. Segons algunes informacions, es podria […]

Redacció 11/10/2018

L’absència de la líder de l’oposició del Parlament, Inés Arrimadas, dels dos últims plens ha fet bullir l’olla dels rumors de la primera línia política. Segons algunes informacions, es podria estar sondejant l’opció que es presenti com a candidata per a la Junta d’Andalusia per abatre Susana Díaz i substituir al líder taronja Juan Marín.

Andalusia és la tercera Comunitat Autònoma on Ciudadanos hi té més suport i és clarament un dels caramels per la formació taronja. Tot apunta que l’estratègia de Rivera passa per potenciar els orígens de la gaditana per evitar desgastar més el seu discurs a Catalunya. Amb una trajectòria marcada per l’aposta pel victimisme i la confrontació permet que es presenti a Arrimadas com l’heroïna espanyola a la marca andalusa que pot fer caure l’hegemonia socialista.

El llegat de Juan Marín

El creixament de Ciudadanos a Andalusia és notori. La formació compta amb 26.000 inscrits, i en l’últim any han crescut un 48 % respecte a l’any anterior. S’han afiliat, ni més ni menys, cinc persones al dia.

La cúpula assegura que arriba a l’empat tècnic amb el PP, i el repte és superar-lo. Les enquestes situen el partit com a segona força més votada després del PSOE, amb un 19,8 %.