Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Cinc pel·lícules per veure aquest Nadal

Després de discutir o gaudir amb la família d’un bon dinar de Nadal, qui no vol escarxofar-se al sofà i veure una pel·lícula que ens faci oblidar el món? Passada […]

Redacció
Redacció 24/12/2018
Plats Bruts - Tv3

Després de discutir o gaudir amb la família d’un bon dinar de Nadal, qui no vol escarxofar-se al sofà i veure una pel·lícula que ens faci oblidar el món? Passada la sobretaula no hi ha res millor que passar les hores mortes fins al sopar, mirant la caixa ximple. Per això us recomanem cinc pel·lícules que segur us faran passar ràpidament el temps que separa el dinar de Nadal del de Sant Esteve.

1. Malson abans de Nadal (Tim Burton, 1993)

Un Tim Burton irònic i sarcàstic signa aquest conte musical de Nadal. Una aventura simpàtica que ens ha deixat temes il·lustres i tradicionals. El protagonista, Jack, viatja del poble de Halloween al de Nadal on s’enamora de la festa homònima. Intenta imitar-la, però tot acaba en un desastrós segrest del Pare Noel. Tot i això, el film ha esdevingut un clàssic que pot ser una alternativa a les ensucrades pel·lícules de Diseny o dels obscurs llargmetratges d’anime.

2. Tinc un dia normal (Plats Burts, 2000)

La famosa sit com de TV3, va aconseguir amb aquest episodi un dels cims de la comèdia catalana. 28 minuts d’humor sobre els tòpics del Nadal que farà tenir petites catarsis a la família que mira la televisió. Els dos personatges hauran de fer front al dia de Nadal, intentant simular que ningú els ha deixat plantats i no podent celebrar el dia del naixement de Crist.

3. Love Actually (Richard Curtis, 2003)

No hi ha tarda de manta sense aquesta comèdia anglesa. Tot i que segurament no passaria la prova del cotó del feminisme actual. La pel·lícula es basa en situacions rocambolesques universals, en els amors prohibits i la voluntat de trobar la felicitat tot i l’infortuni. Aquestes circumstàncies sempre són carn de canó de guionistes lleugers que volen atreure espectadors. Love Actually doncs, és una forma com una altra de passar la tarda, a més ens permetrà ensenyar als cosins petits, què és millor no fer en una relació sana.

4. L’apartament (Billy Wilder, 1960)

Una de les pel·lícules més dramàtiques i lleugeres que ens ha deixat Billy Wilder. Un oficinista sense pena ni glòria, lloga el seu pis com a casa de cites als seus superiors. Aconsegueix ascendir d’aquesta manera per l’escala corporativa. Però no és correspost. El suposat amor entre ell i una ascensorista, faran de motor en un film excel·lent. Només cal escarxofar-se i gaudir d’escenes clàssiques, durant 125 minuts.

5. The Shining (Stanley Kubrick, 1960)

Els àpats de Nadal poden ser terrorífics per les persones amb problemes gàstrics. Per no parlar dels familiars amb opinions concretes i fora de lògica democràtica. Per això una bona solució pot ser veure amb ells The Shinning. L’argument és prou conegut, però cada vegada que la mirem, podem trobar un registre de por diferent que espanti el familiar que ens cau pitjor. Fora d’aquest fet, la pel·lícula es pot combinar amb l’exposició Stanley Kubrick al CCCB.