Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Un guàrdia civil retirat organitza campaments militars d’estiu per instruir en el maneig d’armes i valors espanyols a joves

|

- Publicitat -

El Guàrdia Civil conegut com a Jorge Mellado Agudo és el responsable dels campaments d’estiu militars que es realitzen a la Finca Los Almorchones del municipi de Navacerrada (Comunitat de Madrid), però que els articula des de Catalunya, concretament des de Vilafranca del Penedès, a través de la societat limitada Campamento Navacerrada; tal com treu a la llum La Directa. Els campaments reben el nom de «campaments d’orientació cívic-militar Gonzalo Fernández de Córdoba, “El Gran Capitán”». Nom que ret homenatge a un noble i militar castellà dels segles XV-XVI, qui va ser capità general dels exèrcits de Castella i Aragó i que avui dia dona nom al terç de la Legió Espanyola retirat a Melilla.

Publicitat

L’agent de la policia espanyola, ja retirat, va impulsar una inciativa perquè durant el període vacacionals tots els infants que vulguessin es podien apuntar al campament que té com a objectiu formar militarment als nens i nenes amb l’ajuda de militars en actiu. En el seu dossier informatiu detallen que es tracta d’un “campament està organitzat i planificat per donar estructures educatives i formatives basades en el respecte i l’ordre, entre altres valors tradicionals a la milícia i a la nostra cultura tradicional espanyola”. Els campaments estan pensants per a joves d’entre 11 i 21 anys “que tinguin certes inquietuds properes a les Forces Armades i al Cos de Seguretat de l’Estat”. En el mateix dossier ja apunta que es tracta “d’un campament molt diferent dels que són habituals” i detalla que “s’imparteixen classes i activitats tècniques molt difícils d’aconseguir”.

La vuitena edició dels campaments començarà el pròxim 18 de juliol, coincidint amb el 86è aniversari del cop d’estat militar contra el govern de la Segona República espanyola.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió