Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023
Edició 1951

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 28 de novembre del 2023

TV3 es fa ressò de l’aprovació de la llei del canvi climàtic ignorant que la llei catalana va ser retallada pel Tribunal Constitucional

|

- Publicitat -

El cinisme de Sánchez no té aturador: Diu que és “una revolució” que crearà “milers i milers de llocs de treball”

Publicitat

Després de superar el tràmit al Senat, el Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous definitivament la Llei de canvi climàtic i transició energètica que marca el camí per assolir la neutralitat d’emissions el 2050. La llei estableix ja una sèrie de fites per al 2030 que han de suposar una reducció dels gasos d’efecte hivernacle del 23% respecte a 1990. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que la llei suposa una “revolució” verda que crearà “milers i milers de llocs de treball”. La norma ha comptat amb el suport del PSOE, Podem, JxCAT, PDeCat, ERC, PNB, Bildu, Cs, Més País; les abstencions del PP i de la CUP –per motius diametralment oposats-, i el ‘no’ de Vox.

Sánchez diu que crearà “milers i milers” de llocs de treball

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha felicitat per l’aprovació. Segons Sánchez, la llei és “un primer pas decisiu” davant l’emergència climàtica. “És una llei que serà una revolució” perquè generarà “milers i milers de llocs de treball verds de qualitat”, ha dit. A més, segons Sánchez, la llei “connecta amb les demandes de les generacions més joves” perquè “contribueix a construir una indústria molt més important vinculada a la transició ecològica”.

La CUP s’absté perquè la troba poc ambiciosa

La CUP s’ha abstingut per “expressar una crítica a una llei que ja queda obsoleta”. El diputat de la CUP Albert Botrán ha afirmat que l’objectiu de reduir en un 23% de les emissions a 2030 queda “molt per sota” del que ha aprovat l’administració nord-americana i del que demana “la realitat”. Ha recordat que el TC va suspendre la llei catalana de canvi climàtic que apostava a reduir les emissions en un 40%. “No es pot fer la transició ecològica de la mà de l’IBEX”, ha dit Botrán.

La diputada de Junts Pilar Calvo també ha anunciat el vot a favor dels seus quatre diputats tot i que ha advertit que ha de servir per impulsar mesures a favor del Delta del Llobregat. “L’Estat ha d’actuar amb celeritat perquè les seves mesures correctores no ha estat suficients per evitar el deteriorament, la contaminació i la disminució de les espècies protegides”. Com Botrán, ha recordat que el TC va retallar la llei catalana que prohibia el fracking.

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha apuntat que els responsables del canvi climàtic són les multinacionals que han prioritzat els seus interessos econòmics a la salut del planeta. “Aquesta llei és l’inici que els governs siguin conscients que alguna cosa està passant al planeta” i “la decisió afecta tant a la indústria com al poder”. Per això ha demanat multar les emissions i “deixar de jugar a la ruleta russa amb el planeta en nom del mercat lliure”.

Publicitat

Més notícies

Opinió