Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Surten a la llum nous àudios dels Mossos l’1-O: “Estan carregant contra tothom”

Avui NacióDigital ha fet públics diferents àudios dels Mossos d’Esquadra durant el referèndum d’autodeterminació d’octubre, recollits al sumari de la causa de l’1-O. En les comunicacions del cos policial es […]

Redacció
Redacció 28/09/2018
Càrrega policial l'1-O

Avui NacióDigital ha fet públics diferents àudios dels Mossos d’Esquadra durant el referèndum d’autodeterminació d’octubre, recollits al sumari de la causa de l’1-O. En les comunicacions del cos policial es poden escoltar les converses de la policia autonòmica i la seva descripció de les càrregues policials per impedir el referèndum de l’1-O.

Les comunicacions alternen la descripció dels fets que veuen, amb la gestió de la seguretat ciutadana que tenen per missió. Així podem escoltar en les comunicacions dels agents situats davant de l’Institut Joan Fuster i de l’Escola Àgora: “Hi ha un noi amb sang a la boca que ha rebut un cop per part de la policia nacional” o com veuen arribar les furgonetes de la Policia Nacional: “Arriben infinitats de furgonetes d’unitats de la policia”.

En aquest sentit els Mossos alerten que hi ha menors i ancians dins dels centres de votació mencionats i com la Policia Nacional no hi té cap mirament. Així avisen a l’Hospital del Mar de l’afluència imminent de ferits.

“Ve una columna d’antidisturbis del CNP pel carrer i venen al col·legi Estel. Se’n prepara una. Sara, ja pots anar enviant una ambulància cap aquí”. Alerta un altre agent, en veure la CNP arribar al col·legi electoral on està situat. La falta de miraments de la policia estatal és una constant en els àudios publicats. Unes comunicacions que també alerten del poc poder de maniobra que permet la Policia Nacional als Mossos: “No ens deixen accedir al col·legi” afirmen.