Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Puigdemont aprova la posició del govern espanyol respecte a la demanda contra Llarena

El 130è president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, considera que l’actitud del govern espanyol en la demanda contra el jutge Pablo Llarena a Bèlgica és “correcta”. “El govern […]

Redacció
Redacció 26/08/2018
Carles Puigdemont / arxiu

El 130è president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, considera que l’actitud del govern espanyol en la demanda contra el jutge Pablo Llarena a Bèlgica és “correcta”. “El govern espanyol ha fet el que havia de fer”, ha admès Puigdemont en declaracions a TV3, abans d’intervenir al fòrum internacional escocès Beyond Borders.

El Ministeri de Justícia espanyol va deixar clar que si es persona en el procediment obert contra el jutge Llarena a Bèlgica ho farà només per defensar la justícia espanyola però no “actes privats” del magistrat. En aquest sentit, Puigdemont ha recordat que el procediment que instrueix el magistrat no forma part de la demanda.

A més, l’expresident ha criticat el “corporativisme cec” de les associacions de jutges i de fiscals espanyoles, que han exigit a l’Estat que presenti i sufragui la defensa de Llarena a Bèlgica.