Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

Torra a Sánchez: “Parli menys de diàleg i practiqui’l”

El president de la Generalitat creu que s’haurien de reunir en els pròxims dies

Avatar
Agències 04/08/2020

El president de la Generalitat, Quim torra, ha insistit aquest dimarts a demanar al president del Gobierno, Pedro Sánchez, una reunió bilateral aquesta setmana per negociar el repartiment dels fons europeus de reactivació econòmica i l’aportació de l’estat al finançament de Catalunya: “parli menys de diàleg i practiqui’l més”.

En roda de premsa després del Consell Executiu, ha criticat que han passat cinc dies des que li va enviar una carta a Sánchez demanant-li aquesta reunió, després de rebutjar assistir a la conferència de presidents autonòmics a La Rioja, i encara no ha obtingut resposta.

“President Sánchez, segui a treballar amb nosaltres per resoldre els problemes dels catalans”, i ha argumentat que ell preferiria no haver de reclamar res al Gobierno, però que ho ha de fer perquè Catalunya no és independent i els seus ciutadans contribueixen a l’Estat.

Per Torra, “vista la urgència de la situació i per no desatendre als ciutadans catalans”, aquesta reunió s’hauria de produir en els pròxims dies.

Sobre si planteja assistir a futures trobades de presidents autonòmics, ha defensat que hi anirà si serveixen per debatre i treballar: “Si es tracta de fer reunions de feina, hi serem sempre. Però per fer-se fotografies amb el monarca, que no ens esperin”, ja que és el que va passar a la setmana passada, ha dit.

 

Relacionats