Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Tardà: “Si Casado pogués, ens afusellaria”

Insisteix que ERC “no seurà a cap taula de negociació” dels pressupostos sense passos respecte als presos

|

- Publicitat -
ACN Madrid .- El portaveu d’ERC a Madrid, Joan Tardà, ha protagonitzat una picabaralla aquest dimecres al Congrés durant la seva intervenció posterior a la compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez. Tardà ha retret a Sánchez que doni ales a l’extrema dreta actuant com ho fa. “Si es senyor Casado pogués, ens afusellaria”, ha afirmat Tardà, que ha recordat que el líder del PP ja va afirmar que Puigdemont acabaria com Companys, “i no es va disculpar”. Les seves manifestacions han provocat la reacció dels escons del PP i la intervenció de la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que ha demanat a tothom “respecte”.
En aquest marc, Tardà ha advertit el president del govern espanyol que la seva formació “no seurà a cap taula de negociació” dels pressupostos si el govern espanyol no actua amb els presos en la direcció en què ho han reclamat els independentistes. “No fa falta que ens truquin, si no fan allò que els hem reclamat públicament”, ha dit Tardà, perquè “no intercanviarem partides per drets, ni pressupostos per dignitat”.

Tardà també ha retret a Sánchez que hagi portat al TC la resolució del Parlament de reprovació del rei Felip VI. “El Parlament de Catalunya dirà el que li doni la gana, i si vol reprovar el Rei, el reprova, i ara està pensant de quina manera es pot fer callar la veu del Parlament de Catalunya”, ha dit Tardà, que ha advertit a Sánchez que rigués, perquè “després aniran a per vostè”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut