Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

SCC amenaça amb “tornar al carrer” si l’independentisme es mobilitza

El nou president de l’entitat unionista, Fernando Sánchez Costa, creu que “el ‘procés’ va ser una insurrecció postmoderna”

Redacció
Redacció 09/07/2019

L’entitat unionista i espanyolista, Societat Civil Catalana, ja té nou president. L’encarregat d’encapçalar-la és l’exdiputat del PP Fernando Sánchez Costa després que Ramon Bosch ababdonés el càrrec i s’obrís una crisis complicada per als nacionalistes. En una entrevista a ‘El Periódico’, Sánchez recorda els fets d’octubre i assegura que va ser “una espècie d’insurrecció postmoderna massiva”. Tot i això, ha reconegut que no està recollit al Codi Penal i no s’ha volgut mullar al parlar d’indults.

Sánchez Costa demana unitat al constitucionalisme per fer front al republicanisme i “sentit d’Estat”. A més, l’entitat unionista alerta que “si l’independentisme prepara una mobilització massiva”, SCC “tornarà al carrer”. El president de l’entitat sentencia que Puigdemont no serà eurodiputat però, en contraposició, aval·la Borrell com a nou càrrec a la diplomàcia europea, després que l’encara ministre hagi protagonitzat discursos extremistes en manifestacions convocades per SCC.