Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Rufián veu una “salvatjada” l’acte de Coripe però defensa que no acabi davant la justícia

Diu que la "llibertat d'expressió és sagrada" però exigeix que tingui conseqüències polítiques

|

- Publicitat -

El número dos d’ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha titllat de “barbaritat i salvatjada” la crema aquest cap de setmana d’un ninot que representava el president de la Generalitat Carles Puigdemont a la localitat de Coripe (Sevilla). Ho ha dit en un acte de campanya d’ERC davant la Conselleria d’Economia, símbol per a l’independentisme ja que allà es va produir un escorcoll policial el 20 de setembre de 2017 i una concentració de protesta que va derivar a la presó preventiva de Jordi Cuixart (Òmnium) i el llavors líder de l’ANC, Jordi Sànchez.

“No hi ha cap tradició que justifiqui el que portem veient les últimes hores”, ha exposat en relació al vídeo que circula per les xarxes socials en els quals es veu la crema del ninot, i ha assegurat que, si això s’hagués produït a Catalunya, la reacció de l’Estat hagués estat una altra.

Publicitat

“Què hagués passat si a qualsevol poble de Catalunya s’hagués actuat així amb un ninot d’Albert Rivera i Pablo Casado amb la col·laboració dels Mossos? Estaríem tots camí de l’Audiència Nacional”, ha exposat el candidat independentista. Tot i això, també ha defensat que, igual que li sembla una salvatjada l’ocorregut, també l’hi semblaria que algú acabés davant el jutge per això, i ha considerat que el cas no hauria d’arribar a la justícia perquè “la llibertat d’expressió és sagrada”.

Et pot interessar  ERC demana concrecions al govern estatal en la conversió de la comissaria de Via Laietana en un "lloc de memòria"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut