Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Rufián: “Som els campions de demanar referèndums”

El candidat d'ERC assegura que "no es pot fer la independència contra l'Hospitalet, Santa Coloma, Sabadell, Cornellà"

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC per la cursa electoral -que culmina aquest diumenge- i la veu de l’empresonat Oriol Junqueras, Gabriel Rufián, defensa que respectaran l’1-O però seguiran exigint el dret a l’autodeterminació a la Cambra espanyola perquè “som els campions de demanar referèndums”. Alhora, Rufián reconeix que “cal rebaixar una mica el to” a Madrid: “Parlar de diàleg, negociació” i tanmateix impedint que “ens segueixin negant”. El republicà també ha afegit que “som una màquina de crear arguments”.

“No serem els responsables de l’entrada del feixisme a la Moncloa”, però “tampoc li donarem un xec en blanc al PSOE”, és en aquest equilibri on Gabriel Rufián situa la línia vermella: “No negar-nos”. El republicà avança que ni el republicanisme català deixarà de ser independentisme ni els constitucionalistes deixaran d’apel·lar l’unionisme.

Publicitat

“Diàleg, referèndum i aturar la repressió”

El programa d’ERC dibuixa el nou full de ruta amb tres condicions perquè Sánchez torni a ser el president del Gobierno -amb totes les enquestes a favor. El diàleg constant, el reconeixement del dret a l’autodeterminació amb un referèndum efectiu sobre la taula i l’aturada de la repressió, la llibertat dels empresonats, exiliats i tots els encausats. Aquestes són les propostes dels republicans tot i que “estem oberts a parlar amb tothom”. Tot i això, “farem política per millorar la vida dels ciutadans visquin on visquin”, ha sentenciat Rufián.

“Ser més, ampliar la base, fer junquerisme”

“No es pot fer la independència contra l’Hospitalet, Santa Coloma, Sabadell, Cornellà”, ha repetit el republicà d’ERC: “Som els campions del multilateralisme”. Respecte a la polèmica declaració de fa uns mesos sobre “punxar la bombolla de l’independentisme màgic”, el republicà ha assegurat que “som pragmàtics, el procés és transversal i hem de fer autocrítica”.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut