Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Vilalta afirma que ERC no “ha llançat la tovallola” i que “desllorigaran” l’acord pels pressupostos amb la CUP

La portaveu d’ERC ha dit que insistiran “fins al final” per fer possible les transformacions que requereix el país i destaca la voluntat negociadora del partit

Redacció 16/11/2021
Marta Vilalta, portaveu d'ERC, en declaracions a la premsa el 16 de novembre de 2021

Marta Vilalta, portaveu d’ERC al Parlament de Catalunya, ha valorat la notícia que la CUP hagi afirmat que presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos de Jaume Giró.

Els d’Aragonès lamenten que la CUP hagi optat per aquesta decisió, ja que a parer seu són “els socis de la legislatura”. Malgrat això, Vilalta ha destacat que ERC respecta els processos dels anticapitalistes i ha mostrat la seva voluntat de desencallar l’acord.

Vilalta ha subratllat que encara hi ha marge per poder seguir negociant, ja que considera que “és el millor acord pel país”. Ha afirmat que “hi ha marge per ajustar les xifres petites”, però que cal que es tramitin els pressupostos per poder-ho fer.

La portaveu d’ERC ha comunicat als mitjans que en les pròximes hores faran una reunió “al més alt nivell” per desencallar els comptes catalans i ha mostrat la intenció del partit de fer valer la majoria independentista d’investidura i insta a treballar “els serrells opinables” amb els anticapitalistes.