Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Torra convoca el Govern a les 20:00 després de ser inhabilitat per la JEC

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat el Consell Executiu a les 20:00 hores d’aquest divendres. Així, el president ha decidit envoltar-se del seu Govern per tractar la decisió de la Junta Electoral Central d’ordenar la seva inhabilitació immediata per la condemna del TSJC per desobediència. És la primera de les reaccions que ha anunciat Torra, que també preveu fer una declaració institucional al respecte un cop acabi la reunió del Consell Executiu. Tant la trobada del Govern com el discurs posterior es faran al Palau de la Generalitat.

Pere Aragonès mostra “tot el suport” a Torra “per fer front a la decisió aberrant” de la JEC

Publicitat

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha mostrat aquest divendres “tot el suport” al president de la Generalitat, Quim Torra, “per fer front a la decisió aberrant” de la Junta Electoral Central (JEC), que ha acordat la inhabilitació del president. “Estem amb tu, sempre”, ha afegit Aragonès a través de Twitter. Els consellers d’ERC han carregat contra la inhabilitació. La consellera de Justícia, Ester Capella, l’ha considerat un “atac flagrant contra la Generalitat i la voluntat que la ciutadania ha expressat a les urnes”. Chakir el Homrani ha conclòs que la JEC “s’acaba d’inhabilitar des d’uns perspectiva democràtica”. “Si s’ha d’inhabilitar algú és la justícia espanyola i de retruc la Junta Electoral. Els presidents d’aquest país els posa i els treu el poble”, ha exclamat la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

Et pot interessar  El PSC se suma al PP i també estudia denunciar el Gover per les propostes sobre referèndum i finançament durant la precampanya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut