Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Òmnium respon al rei que no té “cap credibilitat” perquè és responsable del “dolor i la repressió” a Catalunya

Jordi Cuixart penja una imatge seva a Twitter on se’l veu pintant una peça de ceràmica

Avatar
Agències 25/12/2019
El líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, pintant una peça de ceràmica en una imatge que ell mateix ha piulat per Twitter

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha respost al rei Felip IV que les seves apel·lacions al diàleg no tenen “cap credibilitat” des de l’1-O perquè va decidir “prendre partit” i ser “part del conflicte” contra la ciutadania de Catalunya. “Qualsevol cosa q digui el rei fins que no assumeixi que els poders de l’Estat són els causants de tant dolor i repressió a Catalunya farà impossible avançar en la resolució del conflicte”, ha precisat en declaracions posteriors a l’ofrena a la tomba de Macià. Mauri també s’ha referit a la imatge que el líder de l’entitat, Jordi Cuixart, ha penjat aquesta nit a Twitter on se’l veu pintant una peça de ceràmica a la presó de Lledoners.

Mauri ha recordat la “connexió molt especial” que Cuixart té amb una part de la ciutadania catalana i reconeix que, quan es pot veure una imatge seva provoca “emoció” i ha reiterat en demanar el seu alliberament.

Alhora, ha reclamat de nou el dret a l’autodeterminació i la llibertat com a premisses per a la resolució d’un conflicte polític, que “només es resoldrà amb diàleg”.