Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Òmnium respon al rei que no té “cap credibilitat” perquè és responsable del “dolor i la repressió” a Catalunya

|

- Publicitat -

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha respost al rei Felip IV que les seves apel·lacions al diàleg no tenen “cap credibilitat” des de l’1-O perquè va decidir “prendre partit” i ser “part del conflicte” contra la ciutadania de Catalunya. “Qualsevol cosa q digui el rei fins que no assumeixi que els poders de l’Estat són els causants de tant dolor i repressió a Catalunya farà impossible avançar en la resolució del conflicte”, ha precisat en declaracions posteriors a l’ofrena a la tomba de Macià. Mauri també s’ha referit a la imatge que el líder de l’entitat, Jordi Cuixart, ha penjat aquesta nit a Twitter on se’l veu pintant una peça de ceràmica a la presó de Lledoners.

Mauri ha recordat la “connexió molt especial” que Cuixart té amb una part de la ciutadania catalana i reconeix que, quan es pot veure una imatge seva provoca “emoció” i ha reiterat en demanar el seu alliberament.

Publicitat

Alhora, ha reclamat de nou el dret a l’autodeterminació i la llibertat com a premisses per a la resolució d’un conflicte polític, que “només es resoldrà amb diàleg”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut