Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La CUP veu “risc de desmobilització pel gir a la centralitat” d’ERC amb el pacte amb el PSOE

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí ha alertat que el “gir a la centralitat” d’ERC i un eventual acord que suposi la investidura de Pedro Sánchez (PSOE) pot tenir conseqüències negatives com la desmobilització del moviment independentista.

En una entrevista a Europa Press, ha recordat que la CUP defensa aconseguir drets a través de la desobediència, però considera que l’estratègia d’ERC va ara en un altre sentit: “ERC està en un procés d’ocupar l’espai central d’aquest país. Pensem que aquesta construcció de partit pot afectar negativament a les necessitats d’aquest país, que generi desmobilització. Això ens sembla un problema”.

Publicitat

La diputada ha analitzat l’estratègia dels republicans: considera que ells basen el pacte amb el PSOE per donar estabilitat a l’Estat i que això “repercutirà de manera positiva al poble català, tant en la consecució del dret a l’autodeterminació com a les persones represaliades”, però els cupaires creuen res d’això no passarà.

Vehí recolza la seva reflexió en la reunió que van mantenir el 17 de desembre amb la vicesecretària general de PSOE, Adriana Lastra, i amb el secretari general del Grup Socialista, Rafael Simancas, on va constatar que els socialistes “són com una paret en relació amb el dret a l’autodeterminació i l’amnistia i als condemnats pel procés independentista”.

Per als ‘cupaires’, l’eventual acord ERC-PSOE per a la investidura se segueix emmarcant “en la lògica del xantatge de la repressió, perquè no és una dinàmica d’autotutela de drets, sinó de pau social amb l’Estat buida de contingut”.

 

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut