Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La CUP exigeix a Marlaska que demani perdó pels “abusos” de la Guàrdia Civil i la Policia

|

- Publicitat -

La CUP ha enviat una carta al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i al ministre homòleg, Fernando Grande-Marlaska, amb un seguit de “propostes” de cara la reunió de la Junta de Seguretat d’aquest divendres a Barcelona. La diputada al Congrés Mireia Vehí i el diputat al Parlament Xavier Pellicer volen, d’una banda, que Marlaska es disculpi pels “abusos” de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional contra la població catalana.

La CUP hi inclou les tortures de l’Operació Garzón del 1992, o les que s’han produït “sense interrupció” a la comissaria de Via Laietana des del franquisme i fins l’actualitat. A més, els anticapitalistes volen que el ministre i Elena negociïn el traspàs de la comissaria de Via Laietana.

Publicitat

La CUP demana, “en pro de la reparació i la memòria històrica”, que Marlaska “tingui la bondat de disculpar-se” pels abusos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional contra la població catalana. A la carta, els cupaires recorden les batudes i els empresonaments per perfil ètnic al CIE de Barcelona; la “violència i brutalitat” emprada tant l’1 d’octubre del 2017 com en la “majoria” de protestes on han participat els cossos policials de l’Estat; i altres “abusos” contra activistes com ara els casos dels ‘3 de Gràcia’ o ‘els 23-S’, entre d’altres.

Finalment, els cupaires també posen damunt la taula la retirada de la Guàrdia Civil i la PNC dels Països Catalans, i la dimissió del propi Marlaska per ser “un jutge condemnat de forma reiterada pels tribunals europeus com a encobridor de tortures per part de cossos policials”.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut