Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

La CUP celebra que el TC hagi admès a tràmit el recurs de Pau Juvillà pel seu escó

La formació anticapitalista remarca que no es poden normalitzar les ingerències constants del poder judicial espanyol

Redacció 14/06/2022
L'exdiputat de la CUP Pau Juvillà parlant a Lleida al costat de la número dos de la llista de la formació a Lleida a les passades eleccions, Nogay Ndiaye Data de publicació: dissabte 26 de febrer del 2022, 14:55 Localització: Lleida Autor: Anna Berga

El cas Juvillà no ha acabat i la CUP arriba amb bones notícies. El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs de Pau Juvillà on va denunciar la pèrdua de la seva condició de diputat del Parlament. Així, el tribunal accepta valorar la compatibilitat entre els drets fonamentals de l’exdiputat i la decisió de la secretària general i de la Mesa de retirar-li l’escó. Ara, el TC dona uns dies a les parts per valorar si adopta alguna mesura cautelar.

Tant Juvillà com l’equip jurídic de la CUP celebren la decisió, ja que són poques les demandes de recursos d’empara que el TC accepta estudiar cada any i es presenten milers. Des de la formació remarquen que no es poden normalitzar les ingerències constants del poder judicial espanyol i que lluitaran perquè l’escó de Juvillà li sigui retornat.