Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

El Govern i l’OCDE signen un conveni per accelerar la transició cap a un sistema de mobilitat terrestre sostenible

L'organisme farà un estudi a l'àmbit metropolità, al Camp de Tarragona, l'Alt Pirineu i l'Aran i la Costa Brava

|

- Publicitat -

El Govern i l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) han signat un conveni de col·laboració per accelerat la transició cap a un sistema de mobilitat terrestre sostenible a Catalunya. Així, l’organisme, amb la participació de la Generalitat i diversos agents, farà una diagnosi de la situació actual i proposarà solucions perquè la mobilitat sigui neutre en emissions de diòxid de carboni. L’OCDE l’analitzarà en quatre territoris diferents: l’àmbit metropolità de Barcelona, al Camp de Tarragona, l’Alt Pirineu i l’Aran i la Costa Brava, amb visites a diferents zones i entrevistes amb centres de recerca, entitats ecologistes i col·legis professionals.

A partir de la informació obtinguda, elaborarà un informe per al Govern que es publicarà a la tardor de l’any que ve amb un conjunt de recomanacions i polítiques per avançar cap a la neutralitat en emissions. El projecte s’emmarca en el context de l’Estratègia d’Especialització Intel·ligent (RIS3CAT) 2030.

Publicitat

L’objectiu és que els mitjans més sostenibles com anar a peu, en bicicleta o transport públic es converteixin en l’opció preferida dels ciutadans en els seus desplaçaments. El projecte s’ha presentat aquest dimecres al Palau de Pedralbes amb la presència de les conselleres d’Economia, Natàlia Mas, i de Territori, Ester Capella.

Segons Capella, “Catalunya és referent internacional en polítiques de mobilitat” i ha apostat per ser “pioners davant el desafiament actual”. Per això, s’ha proposat “identificar i prioritzar polítiques amb un alt potencial transformador, que prioritzin el canvi cap a modes de transport col·lectiu i de mobilitat activa invertint la piràmide actual”.

Per la seva banda, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha remarcat “l’enorme transcendència” del conveni amb l’OCDE i el fet que hagi escollit Catalunya per fer el seu segon cas d’estudi després d’Irlanda. “Això ens ha d’enorgullir com a país i ens indica que som un territori de referència per a les institucions internacionals més rellevants”, ha afegit.

El transport suposa actualment un 32% del total de les emissions de gasos d’efecte hivernacle que es generen a Catalunya. El compromís de la Generalitat es haver reduït en un 51% les emissions de gasos d’efecte hivernacle l’any 2030.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut