Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Comença la destrucció de la immersió lingüística a les escoles per part de l’Estat

|

- Publicitat -

La sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment un recurs interposat pel Ministeri d’Educació i ha establert un mínim del 25% de l’ensenyament en castellà a Catalunya, tot remarcant que l’ús actual és “residual”. La sala declara l’obligació de la Generalitat d’adoptar les mesures necessàries per garantir que tots els alumnes rebin de manera “efectiva i immediata” l’ensenyament mitjançant la utilització vehicular normal de les dues llengües oficials en els percentatges que es determini, “que no podran ser inferiors al 25% en un i altre cas”. El tribunal remarca que a més de l’assignatura de castellà, cal fer en aquest idioma una altra matèria no lingüística de caràcter troncal.

Gol a ERC

Publicitat

Justament, ERC acaba de donar suport al Gobierno sobre la Llei Celaá que obria la porta a aquesta possibilitat, motiu pel qual ni Junts ni la CUP hi van donar suport.

Et pot interessar  El TSJC desestima el recurs de Lluís Puig i confirma l'obertura del judici oral pel trasllat de les obres de Sixena
Publicitat

Opinió

Minut a Minut