Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Baños “s’esmorza” la campanya en contra de les elèctriques de Podemos

L’exdiputat de la CUP ha criticat que els Comuns utilitzin un estil “infantil” per explicar situacions que són incapaços de canviar negociant amb els seus socis a la Moncloa

Redacció 30/08/2021

Antonio Baños, el conegut diputat de la CUP, ataca a Podemos per haver fet una piulada en la qual denuncien l’abusiu preu de la llum.

Més concretament, es tracta d’una peça audiovisual en què expliquen que les elèctriques estableixen el preu més car que poden a tots els productes. De fet, la campanya inclou dues frases força clares: “Sabies que les elèctriques et cobren l’energia barata al preu de la més cara? I que si acabem amb aquesta estafa, podrem abaratir el rebut de la llum?”

Baños ha aprofitat que en la peça audiovisual hi ha uns dibuixos que simplifiquen el discurs amb un to pedagògic, que ha irritat a l’anticapitalista per criticar el partit lila. “Denunciar amb dibuixets infantils el que no poden arreglar des del Gobierno. Els límits del No se puede”.

Així, ha ironitzat sobre que aquesta campanya de denúncia pretén ocultar el fet que el preu més alt de la factura de la llum ha succeït amb el “Gobierno més progressista de la història”, en el que els Comuns hi són.

Finalment, ha posat èmfasi en què les campanyes d’aquest estil són una mostra dels fracassos del partit d’Ione Belarra, ja que d’una banda denuncien les injustícies que estan succeïnt, però des d’una altra, no són capaços de negociar amb els seus socis a la Moncloa per posar-hi remei.