Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Aragonès assevera que tot el que serveixi per apropar una solució política apropa ERC a investir Sánchez

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, creu que l’escenari de la declaració de Pedralbes és un “bon punt de partida” i un “bon esquema” per apropar ERC a la investidura de Pedro Sánchez. Tot i això, el també coordinador nacional dels republicans ha insistit amb una mesa de negociació que formin la Generalitat i la Moncloa o bé els partits catalans i espanyols.

En una entrevista a Onda Cero aquest dijous al matí, el conseller d’Economia ha asseverat que tot el que serveixi per abordar el conflicte entre Catalunya i l’Estat amb una solució política apropa ERC a investir Sánchez. Aragonès ha rebutjat que el líder del PSOE mantingui la intenció d’afegir al codi penal la convocatòria de referèndums i ha advertit que allunyaria una entesa per la investidura.

Publicitat

La declaració de Pedralbes del 20 de desembre del 2018 va significar que els governs català i espanyol van reconèixer en un comunicat conjunt que hi havia un conflicte polític i que s’havia de resoldre amb “seguretat jurídica”. La figura del relator internacional va fer que el PSOE abandonés el irrisori diàleg per la pressió unionista exercida des de la Meseta.

Et pot interessar  Aragonès defensa continuar ampliant el cos de Mossos fins als 22.000 agents
Publicitat

Opinió

Minut a Minut