Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Lluís Puig alerta que “l’ús social del català perd pistonada”

|

- Publicitat -

El conseller a l’exili, Lluís Puig, ha alertat aquest dimarts que “l’ús social del català perd pistonada” i és per això que es necessiten “polítiques valentes” com a prioritat del Govern de Catalunya, perquè sinó, ha afegit, es perdrà “el tren”.

“Mesures contundents” per a una situació que podria ser “irreversible”: aquesta és la diagnosi de l’encarregat de la cartera de cultura del Govern legítim empresonat i a l’exili. És per això que Puig també carrega contra Ciudadanos per l’última denúncia pública que va fer el partit espanyolista de les entitats destinades a la fomentació de la llengua catalana.

Publicitat

A més, el conseller posa de manifest l’estudi realitzat per Plataforma per la Llengua on va alertar que només el 14,6% dels estudiants fan ús del català al pati dels instituts i conclou fent una crida a prioritzar la problemàtica: “la immersió lingüística és una qüestió d’importància capital”.

Et pot interessar  Violència catalanòfoba a Son Espases: guàrdies de seguretat agredeixen una pacient catalanoparlant i li reclamen que parli "en espanyol"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut