Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La hipocresia d’Illa: Insta a constituir una comissió de secrets oficials pel ‘Catalangate’, però no una d’investigació específica

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha instat els grups del Congrés a constituir la comissió de secrets oficials per esclarir el ‘Catalangate’. El dirigent socialista és partidari de fer aquest pas abans de crear una comissió d’investigació específica a la cambra sobre el cas. En una atenció als mitjans des de Trinitat Vella (Barcelona) aquest dijous, el cap de l’oposició ha reiterat el seu “compromís i disposició” a arribar “fins al fons” de l’escàndol per l’espionatge a independentistes, així com a “esclarir i investigar el que faci falta”. Ha defensat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, es reuneixin per abordar el ‘Catalangate’, tal com reclama el president català.

La comissió de secrets oficials no es convoca des del 2019, i Illa considera que és l’òrgan on cal esclarir els fets de l’espionatge: “És on es donen, en el marc de la legislació vigent, totes les explicacions del CNI”.

Publicitat

Illa també ha negat que hi hagi cap “causa general” contra l’independentisme, i ha argumentat que per això el grup del PSC-Units no ha subscrit la declaració dels partits sobiranistes per denunciar el ‘Catalangate’.

En aquesta línia ja s’havia pronunciat avui la portaveu del PSOE al Senat, Eva Granados, que s’ha mostrat predisposada a reactivar aquesta comissió per “donar totes les explicacions” sobre el ‘Catalangate’, en declaracions a SER Catalunya.

Acord pel català

D’altra banda, Illa ha demanat “serietat i rigor” a Junts per acabar de concretar l’acord que v en contra la immersió lingüística “el més ràpid possible”.

Et pot interessar  Illa qualifica de "coseta electoral" la proposta d'Aragonès d'una conselleria específica per al català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut