Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Junqueras exigeix a Sánchez “garanties” que l’espionatge “no es repetirà”

|

- Publicitat -

Oriol Junqueras ha exigit a Pedro Sánchez en una entrevista al diari ‘El País’ “garanties” que l’espionatge “no es repetirà”, com un dels trets imprescindibles si l’executiu estatal vol realment refer la confiança amb el català. El president d’ERC espera que la reunió que Pedro Sánchez va plantejar a Pere Aragonès serveixi per “garantir la transparència”, per establir una “assumpció de responsabilitats” i per assegura que no hi tornarà a haver casos d’espionatge. Junqueras evita dir qui ha de dimitir, però sí creu que “algú ha d’assumir responsabilitats” en un escàndol d’espionatge que pot tenir com a víctimes, també, el president del govern espanyol, la ministra de Defensa i l’exministra d’Assumptes Exteriors.

D’altra banda, Junqueras subratlla que la Comissió de Secrets no serà suficient perquè l’Estat doni les explicacions que ERC considera oportunes. “La confiança no es restableix a través de mecanismes que no permetin donar les explicacions a l’opinió pública. S’hauran de donar en un altre context més ampli”, ha subratllat.

Publicitat

Finalment, Junqueras ha respost a les crítiques a Junts per Catalunya i la CUP pel suport d’ERC al govern de Pedro Sánchez: “No estem aquí ni per tombar governs ni per donar suport al govern estatal. Si el govern pren decisions favorables a la ciutadania, coincidirem”. Una d’aquestes decisions favorables, ha subratllat, “és saber que no t’estan espiant”.

Et pot interessar  Puigdemont rebutja una repetició electoral o exercir de cap de l'oposició mentre crida a refer la unitat independentista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut