Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Gobierno admet que Felipe VI no va a Barcelona perquè té “l’obligació de protegir-lo”

|

- Publicitat -

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha donat suport a la decisió que el Rei Felip VI no acudeixi al lliurament de despatxos als nous jutges a l’Escola Judicial de Barcelona prevista per a aquest divendres, apuntant a l'”obligació” que té el Gobierno de protegir la monarquia, tot i que ha refusat aclarir qui la va prendre.

“La decisió s’ha pres analitzant totes les variables i l’ha pres qui l’havia de prendre”, ha dit Campo en una entrevista aquest dijous a la cadena SER.

Publicitat

Sobre les raons, el ministre ha al·ludit a “la ponderació de béns”, indicant que “cal sacrificar alguna cosa en pro de la seguertat”. “Crec que tots tenim en ment un seguit de circumstàncies i variables i, per tant, crec que l’obligació més gran que té el Gbierno és protegir les institucions i, sens dubte, la monarquia”, ha assenyalat.

A més, ha cridat a no “sobredimensionar qüestions”, argumentant que, tot i que “és important que el Rei lliuri els despatxos als nous jutges”, el compromís de Felip VI amb la justícia és “fort”. “No hi ha ruptura de res”, ha defensat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut