Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

El Parlament demana al Govern que es creï un observatori de la morositat empresarial

La cambra catalana ha demanat que hi hagi algun mecanisme regulador de les relacions econòmiques entre empreses i que si cal, apliqui sancions

Agències 04/11/2021

El Parlament ha instat el Govern a crear un Observatori de la morositat que permeti disposar d’informació de la seva realitat i evolució a les empreses. La cambra ha aprovat aquest dijous a la tarda el punt d’una moció d’En Comú Podem, amb el suport de tota la cambra menys Vox i PPC, que s’hi han mostrat en contra.

El text també reclama que l’executiu presenti un pla d’acció específic contra les males praxis, i que l’Observatori faci propostes d’acció i, si cal, que apliqui sancions en casos d’abús de poder i posició de domini en les relacions econòmiques entre empreses.

El ple també ha instat el Govern a crear mecanismes per facilitar la contractació legal de les treballadores de la llar, en plenitud de drets i alta a la Seguretat Social. La cambra també ha donat llum verda a impulsar la creació d’un ens públic per a la dignificació dels treballs de la llar i les cures.