Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Parlament celebra l’aniversari de la primera sessió constitutiva amb Lluís Companys de president

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, s’ha negat a celebrar el dia de la Constitució Espanyola per dignitat i ha recordat que no dona cabuda als anhels de llibertat del poble de Catalunya. Entén que els catalans no tenen “res a celebrar” el 6 de desembre: “Es va pactar amb el franquisme ben viu i 40 anys després es demostra que no serveix”.

Així mateix, considera que la Constitució és eina inútil per resoldre els problemes socials, lingüístics o polítics a Catalunya i reivindica la data com l’aniversari de la primera sessió constitutiva del Parlament, l’any 1932. “Parlament de Catalunya: obre’t de bat a bat als afanys i a les aspiracions, a les il·lusions dels catalans i a les seves aspiracions pures. Amb aquestes paraules del president Macià, el 6 de desembre de 1932 es constituïa el Parlament”, ha publicat l’actual presidenta al seu compte de Twitter.

Publicitat

Jordi Turull també ha commemorat aquesta data històrica pel poble català, en què Lluís Companys és elegit president de la Cambra. I ha afegit: “L’Estat espanyol vestit de militar o de toga constitucionalista no ha parat mai d’atacar i reprimir la seu de la sobirania del poble de Catalunya”.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut