Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Demòcrates aposta per “fer efectiva la independència” unilateralment des de les institucions

|

- Publicitat -

El Consell Nacional de Demòcrates de Catalunya ha aprovat aquest dissabte una proposta estratègica per “fer efectiva la independència per la via unilateral” des de les institucions, ha informat el partit en un comunicat aquest dissabte.

Per a això, demanen canvis en les conselleries de Presidència, Vicepresidència, Economia, Interior i Exteriors de la Generalitat per assegurar que puguin “sostenir per un període mínim de 6 mesos la declaració d’independència”. Demòcrates considera que aquesta estratègia han de dur-la a terme “un Parlament i un Govern de la Generalitat determinats a aixecar la suspensió de la DUI i implementar-la”, cosa que, al seu judici, no va succeir durant l’octubre de 2017.

Publicitat

Llavors, mantenen, la independència “no es va defensar institucionalment ni es va cridar a fer-ho socialment, contradient la sobirania del mateix Parlament de Catalunya, que va aprovar una llei de transitorietat jurídica per fer efectiva la declaració d’independència”.

MOBILITZACIÓ MASSIVA

En el seu nou full de ruta, Demòcrates crida a la mobilització, massiva i organitzada, per “fer impossible qualsevol intent per part de l’Estat espanyol de desactivar, mitjançant l’ús de la força, la voluntat de la ciutadania de Catalunya”. Així, assenyalen que és necessari un pla “de control efectiu del territori i de les infraestructures i punts estratègics”, així com recaptar suport internacional.

El partit subratlla que, més que construir les anomenades infraestructures d’Estat, és necessari fer que les existents “siguin operatives i treballin per sostenir una declaració d’independència”.

MAJORIES

El partit considera “inajornable recuperar la majoria parlamentària entorn de la unilateralitat” –majoria que consideren que, segons ells, existeix en la societat civil i que és necessari portar a les institucions–.

Subratllen que la seva proposta és “factible i raonable per aconseguir la independència” i, per tant, insten la resta d’organitzacions socials i polítiques a cercar un consens per implementar el que consideren un mandat democràtic nascut de l’1-O.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut